Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının katılacağı kısa film, öykü ve fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyen sağlık personeli en geç 1 Şubat 2013 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. “Sağlık çalışanları olarak hastalarınızın sağlıklarına kavuşması için gösterdiğiniz çaba ve yaşadıklarınızı kısa filmlere, öykülere ve fotoğraflara dönüştürerek, tüm ülke ile paylaşmak ister misiniz?” sloganı ile yola çıkılan yarışmada “Sevgi en iyi ilaçtır” teması işlenecek.

Üç ayrı dalda düzenlenecek olan yarışmada birincilere 20 bin TL, ikincilere 15 bin TL, üçüncülere de 10 bin TL para ödülü verilecek. Yarışma kısa film, fotoğraf ve öykü olmak üzere üç ana kategoride düzenleniyor. Yarışma Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınlıkları dışında, Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına açık olacak. Bir katılımcı yarışmaya her kategoride en fazla üç eser gönderilebilecek. Katılımcılar daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş eserleriyle katılabilecekler.

Yarışma 3 Eylül 2012 tarihinde başladı. Eserlerin son teslim tarihi 1 Şubat 2013. Jüri Değerlendirmesi 15 Şubat/1Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak. Ödül Töreni ve Sergileme ise 14 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ve eserler sahiplerine 15 Mart 2013 tarihinde geri iade edilecek. Son katılım tarihi 1 Şubat 2013 olan yarışma ile ilgili olarak detaylı bilgi almak isteyen sağlık personelli ayrıntılı bilgiye www.saglik.gov.tr/sggm adresinden ulaşabilecekler.