Geleceğimizi tehdit eden en önemli sağlık sorununun obezite olduğunu belirten Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, obezite ile ilgili mücadele çalışmalarına hız verdiklerini anlattı.

Sakarya’da obezite ile ilgili yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyen Erdoğan, “Obezite ortaya çıktıktan sonra tedavisi çok zor. Bu sebeple obezite ile mücadelede obezitenin önlenmesi yönündeki çalışmalar daha önemli. Müdürlük olarak düzenlediğimiz etkinliklerin asıl amacı da obezite tehlikesi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve obezite riski taşıyan vatandaşlarımızı obezite olmadan kontrol altına almaktır” dedi.

“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” çerçevesinde sürdürülmekte olan çalışmalar kapsamında Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak birçok kurum ve kuruluşta sağlıklı beslenme stantları kurarak hem eğitim verdiklerini hem de testler yaptıklarını kaydeden Erdoğan, vatandaşların beden kitle endeksleri de hesaplanarak gerekli öneriler ve yönlendirmelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza konuyla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Yapılan değerlendirmelerde sağlık açısından riskli olan kişiler ise Hastanelere yönlendiriliyor” dedi.