İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın “Doğum hizmetlerini güçlendirme çalışmaları” kapsamında normal doğum yaptırma sayısı yüksek olan ebelere başarı belgesi verilmesine yönelik kararı doğrultusunda İlimizde başarı belgesi almaya hak kazanan ebelere törenle belgeleri verildi.

Belirlenen kriterler dahilinde Sakarya’da 16 ebe arasında en çok doğum yaptıran Fadime Kılıç, Ümmiye Bakırtaş ve Dilber Muhikancı başarı belgesine layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Orhan Çetin ile Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün katıldığı törende, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Özcan Öktem, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Gevey, başkan yardımcıları ve idari personel de hazır bulundu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde görevli ebeler başarı belgelerini aldı.

Dr. Abdulmecit’e başarı belgesi

Törende ayrıca kadın doğum doktorlarına başarı belgesi verilmesine yönelik Sağlık Bakanlığı’nın Sezaryen, Anne, Bebek Eylem Planı’nda  “Normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan hekimlere başarı belgesi verilmesi”ne yönelik karar doğrultusunda İlimizde Karasu Devlet Hastanesi doktorlarından Uz. Dr. Ala Abdulmecit’e başarı belgesi verildi. Gerçekleştirdiği 111 doğumdan 90’ınını normal doğumla yaptıran Dr. Abdulmecit, başarı belgesini Bakanlık Müşaviri Orhan Çetin’in elinden aldı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, tıbbi gereklilik olmadan sezaryen ile yapılan doğumları azaltmak ve normal doğumu teşvik etmek için başlatılan çalışmalara desteklerinden dolayı Uz. Dr. Ala Abdulmecit ile ebeler Fadime Kılıç, Ümmiye Bakırtaş ve Dilber Muhikancı’ya teşekkür ederek, başarılar diledi.