Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve Sağlık Bakanlığı Doğu Marmara Saha Koordinatörü Dr. Ünal Küçükyılmaz’ın katıldığı brifingde, Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Serdar Değirmenci, Suat Koçak, Dr. Mustafa Ezen, Uz. Dr. Rana Yolcu Beşler, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Mümtaz Seyda, Dr. Yasin Çatalbaş ve Şube Müdürleri hazır bulundu.

Sağlıkta insan kaynaklarının yeterliliği ve dağılımı, sağlık hizmeti sunulan kuruluşlar ve yapımı tamamlanan, planlanan ve proje aşamasında olan sağlık yatırımları toplantının ana gündem konusunu oluşturdu. Hizmet sunumu ve kalitenin arttırılması için değerlendirilmelerde de bulunulan toplantıda, 30 yataklı AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) ve 15 yataklı ÇEMATEM’in (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) yapımının proje aşamasında olduğu ifade edildi.

Gerçekleştirilen brifingde ayrıca inşası devam eden Taraklı Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezinin, Erenler Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, 112 ASHİ ve İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ile 40 yataklı Geyve Devlet Hastanesinin yakın bir zamanda tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi. Vali Balkanlıoğlu, toplantının halkımıza sunulacak hizmet kalitesinin arttırılması yönünde verimli geçtiğini ifade ederek Öğütlü’ye ve katılımcılara teşekkür etti.