Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin etkinlik ile ilgili yapmış oldukları açıklamada; “Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel in aktivite (fiziksel hareketsizlik) dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. (dünya genelinde ölümlerin %6’sı) Meme ve Kolon kanserlerinin yaklaşık %21-25’inin, diyabetin %27’sinin ve iskemik kalp hastalığının %30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda ilçemiz protokolü ve halkımızla birlikte güzel bir etkinlik yaptığımız düşüncesindeyiz” ifadelerine yer verdiler.

Sağlıklı yaşam için sürekli hareket

Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması olduğunu vurgulayan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam; “Yaptığımız araştırmalar sonucunda yapılan fiziksel aktivite ile kalp hastalığı, inme ve diyabet riskinin azaltılması arasında direkt bir ilişki olduğunu görüyoruz. Uzmanlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda günlük 30 ila 60 dakikalık fiziksel aktivitenin göğüs ve kolon kanseri riskini ciddi ölçüde azalttığını gösteriyor. Sağlıklı yaşam için sürekli hareket etmeliyiz” dedi.

“Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır” diyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığımızı korumak için fiziksel aktiviteleri düzenli yapılmalı ve yaşamımızın bir parçası haline getirilmeliyiz. Uzmanlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda, sağlığımızın korunması ve geliştirilmesi için haftanın 5 günü an az 30 dakikalık orta şiddette yapılan egzersiz yetişkinler açısından yeterli ve çok önemlidir” dedi.