Ferizli Devlet Hastanesi Acil Servisi yenilenerek dekore edildi. Acil servise giderek sağlık hizmeti almak isteyen hastaların ve yakınlarının konforunun en üst seviyeye çıkarılması amacıyla üç etap şeklinde gerçekleşen çalışmalar kapsamında acil servis poliklinik odaları, müşahede odaları ve koridorlar yenilenerek hizmete girdi. Acil servis içerisinde bulunan triaj, bekleme alanı ve hasta kabul alanları da yenilenirken, modern cihazlarla dizayn edilen CPR(ileri yaşam desteği) odası hizmete girdi.

Günde 300 hasta

Acil servis hakkında bilgi veren Başhekim Uz. Dr. Samet Kaymaz, yeni hareketli sedyeler ile EKG cihazları ve hasta başı monitörlerinin acil servise kazandırıldığını belirterek, acilde yapılan yeni düzenlemeyle hasta mahremiyetinin de en üst seviyede düşünüldüğünü dile getirdi. Müşahede alanlarının perdelerle ayrıldığını ifade eden Kaymaz, “Acil servisimize günlük ortalama 250-300 arası hasta başvurusu yapılıyor. Yeni devlet hastanemizin tamamlanması yaklaşık bir yıl sürecek. Bu yüzden acil servisimizin yenilenmesi gerekiyordu. Müşahede alanı genişletilip yatak sayısı 4’den 6’ya çıkarıldı. Kritik hasta müdahale ve ileri yaşam destek odası yenilendi. İleri yaşam destek odasına hasta mahremiyeti açısından şifreli otomatik kapı takıldı. Tüm çalışmalarımızı İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteğiyle gerçekleştirdik. Katkılarında dolayı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem' e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öktem ziyaret etti

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, Ferizli İlçe Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Verimlilik değerlendirmesi için ilçe giden Öktem, hem hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu, hem de  hastane personeliyle sohbet etti. Yeni hastane binasının inşaat çalışmaları hakkında da bilgi alan Öktem, yeni bina tamamlana kadar mevcut hastane binasında bölge halkının fiziki anlamda daha iyi sağlık hizmeti alması için yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.