Son olarak Temmuz ayının son haftasında eğitim düzenleyen Beyhekim Hastanesi verilen eğitimlerde emzirme teknikleri ve anne sütünün içeriği hakkında anne ve anne adaylarını bilgilendirdi.

Sağlık Bakanlığının belirlediği emzirme ile ilgili 10 öneri ve anne adaylarından gelen soruların da yanıtlandığı eğitimde son olarak emzirme teknikleri görsel olarak anne adaylarına izletildi.

Yapılan eğitim sonunda konuşan Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Nursen Tan Akgün, “Doğumdan sonraki ilk birkaç yıl, sağlıklı bir yaşamın temellerinin atıldığı önemli bir dönemdir. Bu kritik dönemde çocuğun, dolayısıyla yarının büyüğünün sağlıklı gelişmesi için anneye büyük görev düşmektedir. Anne sütü bebeğin gereksinim duyduğu besin maddelerini uygun miktar ve kalitede içeren tek besin maddesidir. Dolayısıyla Bebek mümkün olduğu kadar anne sütü ile beslenmelidir” dedi.

beyhekim_bebek_dostu3.jpg

Ayrıca Özel Beyhekim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Medar Kırdar da yaptığı açıklamada, “Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ziyaretler çerçevesinde Özel Beyhekim Hastanesinde doğum yapmış olan anne adayları ile sohbet tarzında anketler düzenlendi. Düzenlenen bu anketler çerçevesinde hastanemizde verilen eğitimlerin yeterli olduğu Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince belirlenerek Bebek Dostu Hastane unvanımız da yenilenmiş oldu” diye konuştu.

beyhekim_bebek_dostu2.jpg