Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu karda kışta “ihtiyaç sahiplerini bildirin” diye çok anlamlı bir kampanya başlattı.Hatta sadece ihtiyaç sahiplerideğil kimse sokakta kalmasın diye telefon numaraları verilip vatandaşlardan yardım talep edildi.Ne kadar başar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu karda kışta “ihtiyaç sahiplerini bildirin” diye çok anlamlı bir kampanya başlattı.

Hatta sadece ihtiyaç sahiplerideğil kimse sokakta kalmasın diye telefon numaraları verilip vatandaşlardan yardım talep edildi.

Ne kadar başarılı olundu bilemiyorum ama bir aileye bile sahip çıkılması çok ama çok önemliydi.

Nitekim Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada 10 kişiye ulaşılıp gerekli yardımların yapıldığı duyuruldu.

Eminim bu insanların ettiği hayır-dua,yapılan onca hizmet ve çalışmadan daha iyidir.

Bu konuda basında üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Zira geçtiğimiz günİhlas Haber Ajansı’nın yaptığı bir haber çok önemliydi.

Adapazarı Tekeler Mahallesi’nde elektriği olmayan bir gecekondudayaşayan 8 kişilik Özcan ailesinin durumu yürek burktu.

En büyüğü 14, en küçüğü ise 9 yaşında olan 6 çocukla bu karda kışta Özcan ailesinin verdiği mücadele gerçekten kolay değil.

İşin hepimize ders olacak tarafı ise 8 kişilik Özcan ailesinin, bu kadar yokluk içinde hiç isyankar olmadan yüzlerinden tebessümün eksik olmaması.

İş bulduğu zaman çalışan ancak bu karda kışta tamamen işsiz kalan babanın söylediklerinden etkilenmemek mümkün değil.

Kuru ekmeği bile bulamadıklarını söylerken bile haline şükreden bu baba ve yüzleri gülen çocukların dramını eminim ki Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de duymuştur.

Ve yine eminim ki belediye yetkilileri bu drama sessiz kalmayarak, aileye en kısa sürede yardım elini uzatacaktır.

Hiç olmazsa aileyi, kış bitinceye kadar sıcak bir ortama yerleştirerek, geçici de olsa feryada cevap verilecektir diye düşünüyorum.