Kırkpınar'da düzenlen festivale Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ile start aldı. Açılışın ardından protokol üyeleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde stantları tek gezerek katılımcılara başarılar dilediler.

Belediye olarak eğitim ve kültür faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, törende yaptığı konuşmada belediyeciliğin sadece altyapı atmak ve temizlik hizmetleri olmadığını söyledi.

Sapanca Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerin kısa bir süre önce ödül aldığını hatırlatan Yılmazer, "Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada Sanat Sokağı ve Mikro HES projelerimiz ödüle layık görüldü. Tüm bunların yanında yapmış olduğumuz hizmetlerin halkımız tarafından da karşılık bulması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Bugünde 1. El Sanatları Festivalimizin açılışını yapıyoruz. Başta kültür müdürlüğümüz olmak üzere festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Festivalde sırasıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK eğitmenleri, Ekin Uzunlar ve DJ canlı performans sahne aldı. Ekin Uzunlar'a aralarında Kaymakam Ada ve Başkan Yılmazer'in de bulunduğu yüzlerce kişi eşlik etti.

4 gün sürecek festival 10:00-24:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Çanta-cüzdan tasarımı, ebru, çini, cam sanatı, keçe sanatı, seramik, dikiş-nakış, resim, tel kırma, filografi ve iğne oyası gibi çeşitli branşlarda yapılmış el sanatları ürünlerinin sergilendiği 135 standın bulunduğu festivalde ayrıca 21 Temmuz Cuma Gökçe Erdoğan, 22 Temmuz Cumartesi Kürşat Gürel, 23 Temmuz Pazar Firdevs ve Orçun Çakıroğlu sahne alacak.