Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda Yılsonu Sergileri devam ediyor. Bu kapsamda Geyve SAMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerden oluşan Yılsonu Sergisi yoğun bir katılımla Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde açıldı. Açılışa Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Geyve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Doğan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Protokol tarafından kursa katılım gösteren öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.


 
Aile bütçesine katkı
Geyve Samek El Nakışı Kursiyeri Hilal İzmir, “Bir kadın azim ve kararlılığıyla birçok işi başarıyla yapabilir. Bir işi başarabilmenin vermiş olduğu özgüvenle biz bayanlara yeni ufuklar açtığına inanıyorum. İlgi ve yeteneğimizi keşfetme ve geliştirme imkanı bulduğumuz SAMEK kurslarında vaktimizi verimli bir şekilde değerlendirip, aile bütçemize katkıda bulunduk. Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinme fırsatımız oldu. Zamanımızı ve yeteneklerimizi değerlendirme imkanı bulduğumuz bu kurs hizmetini bizlere sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na tüm kursiyerler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Değerli bir kurs
Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, “SAMEK kursları eğitim, kültür, sanat gibi çeşitli alanlarda ilçemizde hizmet veren değerli bir kurs olma özelliğini taşımaktadır. Halk Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmalar ilçe eğitimimize ayrı bir zenginlik ve kalite katmaktadır. Sosyal Gelişim Merkezi gibi önemli bir projeyi de ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 
En önemli sosyal projelerden bir tanesi
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK kursları yaygın eğitim faaliyetlerinin icra edildiği Büyükşehir Belediyemizin en önemli sosyal projelerinden bir tanesidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize, yetişkinlerimize ve özellikle Sakaryalı kadınlarımıza dönük bir takım eğitim ve organizasyonlar tertip etmeye çalışıyoruz. Kurulduğu günden bugüne 60 bin hemşerimiz bu eğitim faaliyetlerinden yararlanmıştır. En yeni şubemiz olan Geyve SAMEK sahip olduğu eğitim konforu ve imkanlarıyla Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Bizler SAMEK vesilesiyle 82 branşta, 20 şubede hemşerilerimizle buluşmanın ayrıca mutluluğunu yaşamaktayız. Yıl boyunca kurslarımızda emek gösteren herkesi gönülden tebrik ediyorum” diye belirtti.