“Gelincik” adlı kitabıyla kısa sürede belirli bir okuyucu kitlesine kavuşan Eğitimci-Yazar Neslihan Cebesoy, gençlerin bilgisayar alışkanlığından kurtulup kitap okumaları için çalıştığını söyledi.

Cebesoy, “Gelincik adını verdiğim kitabımı özellikle gençlerin, öğrencilerin faydalanması amacıyla, onlara bir nebze de olsa kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için yazdım. Kitap okuma alışkanlığı ne yazık ki bazı gençlerimizde yok. Aslında kitap okuyan ve boş zamanlarını kitap okuyarak geçiren kişiler her zaman topluma faydalı olmuş kişilerdir. Kitap okuyan insandan hiçbir zaman zarar gelmez. Anne ve babalara kitap okuma ve çocuklarının bu tür alışkanlıklara yönlendirmeleri konusunda büyük görev düşüyor” dedi.

“Kendimi bildim bileli hep bir şeyler yazıyorum” diyen Neslihan Cebesoy, “Kağıtlara, defterlere, boş bulduğum gazete kupürlerine, okul yıllarımda kara tahtaya masaya, hep bir şeyler yazıyordum. Zaten bana göre yazmak hissetmek biraz da. Hissetmediğim hiçbir şeyi yazamam. Genelde duygulu, içli, candan. Hissetmek en önemli şey, sonrası sadece yazmakla ilgili tamamen. Ve evet bana bu kitabın kitap olmasını sağlayan şey bu” diye konuştu. / Mehmet KARAKAŞ