Adapazarı Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla başlatılan uyuşturucuyla mücadeleyi anlatan tiyatro gösterimleri Orhangazi Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve belediye meclis üyelerinin daha önce belediye meclisinde de gündeme getirdiği madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları tiyatroyla başladı. Adapazarı Belediyesi şehrimiz de dahil tüm ülkenin gün geçtikçe artan sorunu haline gelen madde bağımlılığıyla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Orhangazi Kültür Merkezi’nde tiyatro düzenliyor.

cetin_ceviz_tiyatro_oyunu2.jpg

Protokolden büyük ilgi

Psikologlar eşliğinde hazırlanarak çocuklara erken yaşta madde bağımlılığın zararlarını anlatan “Çetin ceviz” adlı oyun okulların büyük ilgisini görüyor. Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Çetin Ceviz” adlı oyunu Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci izledi.

cetin_ceviz_tiyatro_oyunu3.jpg

Öğrencilere nasihat

Tiyatroyu izleyen Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, büyük bir ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Özdikici, “Madde bağımlılığının zararlarını daha iyi anladınız. O yüzden böyle bir özentiniz hiç olmasın. Şimdi siz izlediniz. İzlemeyenlere de gördüklerinizi duyduklarınızı siz anlatacaksınız. Ben başta Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’yi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve tiyatroda emeği geçen herkesi kutluyorum. Çok başarılı hedefine ulaşacak bir proje olmuş” dedi.

cetin_ceviz_tiyatro_oyunu3-001.jpg

“Sizin için buradayız”

Madde bağımlılığının ciddi bir konu olduğuna dikkat çeken Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise, “Çocuklar bu çalışma çok ciddi bir çalışma. Valimiz, eğitimciler, başkanlar, öğretmenler tüm protokol sizin için buradalar, konu hakkında seferber olmuş durumdalar. Umut ediyoruz ki, siz de bu fırsatı kaçırmayacaksınız. Konunun ciddiyetini tüm arkadaşlarınıza anlatacaksınız” diye konuştu. Tiyatro gösterimi önümüzdeki 20 Ocak Salı günü Okul Müdürleri için sahnelenecek.

cetin_ceviz_tiyatro_oyunu4.jpg