Adapazarı Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri Mart ayında Dünya Kadınlar Günü kutlamaları ile start alacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile 7 Mart Perşembe günü  Orhangazi Kültür Merkezi’nde saat : 19.00’da Gazeteci Yazar İclal Aydın’ın katılımı ile “Günümüz Hayatında Kadın” konulu konferans düzenlenecek.

Kültür etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeni ile 21 Mart Perşembe akşamı TRT ekranlarından tanıdığımız Serdar Tuncer Çanakkale şiirleri ve Çanakkale türküleriyle OKM’de şanlı tarihimizi tüm izleyenlere yeniden yaşatacak. Gecede ayrıca şarkılara kendi yorumunu ve duygularını katması ile dikkatleri üzerine çeken Cihan Yıldız, Anadolu kültürünün zengin eserlerini seslendirecek. Program slayt gösterisi ile sona erecek.

AŞIK Veysel anılacak

Mart ayının son etkinliğinde 29 Mart Cuma günü Saat:19.00’da Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel’i anma gecesi düzenlenecek. “Dostlar Beni Hatırlasın” deyimiyle kalplerde yaşatılan Aşık Veysel’i anma gecesinde TRT sanatçılarından Cengiz Özkan Aşık Veysel’in sevilen türkülerini seslendirecek.