El emeği göz nuru çalışmaların yer aldığı sergilerde bazı ürünler, özgün tasarımları ve el işçiliğindeki büyük emeklerle öne çıkıyor.
Adapazarı Halk Eğitim Merkezi’nin Çark Mesire’de gerçekleştirdiği sergide bütün ürünler büyük beğeni toplarken, sergilenen çalışmalar arasında gül ve deri yaprak işlemeli elbise büyük dikkat çekti.

Kurs Usta Öğreticileri Havva İlknur Menteşe, Gülay Alp ve Sevil Akaltın tarafından ekip çalışmasıyla bir haftada hazırlanan elbisede; 225 adet gül, 250 adet deri yaprak, 20 metre zincir ve deri ip, 100 adet mahmuz diken, 6 metre şifon kumaş, 3 metre tül ve astarlık kumaş kullanıldı. Yine aynı sergide Usta Öğreticiler Firdevs Doğan, Dilek Köksal ve Fikriye Aydemir tarafından hazırlanan elbise de büyük beğeni gördü.


Adapazarı Belediyesi Yağcılar Bilgi Evi Kursu tarafından Agora Avm’de açılan karma sergide el sanatları bölümü tarafından yapılan 15 Temmuz temalı tablo herkesin ilgisini çekti.
 
Etamin üzerine kanaviçe ile ilmek ilmek işlenen 15 Temmuz ruhunun yaşatıldığı tablo, serginin açılışına katılan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli tarafından da çok beğenildi. Bilgi Evi kurs sorumlusu Nalan Sinan ve El Sanatları Öğretmeni Nergis Karaca’nın öncülüğünde kursiyerlerden Elif Uzun tarafından bir ayda yapılan tablonun 15 Temmuz etkinliklerinde kullanılacağı öğrenildi.