Serdivan Belediyesi'nin Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde hayata geçirdiği Serdivan Çocuk Akademisi, güz ve bahar dönemlerinde 12'şer haftalık etkinlik programlarıyla çocuklar için alternatif eğitim imkanı sunarken, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kapanışını yıl sonu sergisiyle gerçekleştirdi.

Küçüklerden büyük eserler
Yıl boyunca uygulamalı derslerde yaptıkları ürünlerini sergileyen öğrencilerin heyecanına, aileleri ile birlikte Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da ortak oldu.
Musiki kulübünün mini konseri ile başlayan programın devamında misafirler sergi alanını gezerek; görsel sanatlar, ebru, hat, resim anne kulüpleri başta olmak üzere diğer kulüp öğrencilerinin sergiledikleri eserleri inceledi.


Adam olacak çocuk
Ebru çeşitleri, farklı tekniklerle yapılan resim çalışmaları, halı dokuma, maske, taş boyama, şişe sarma gibi çeşitli ürünler büyük beğeni topladı.
Akademiden mezun olan çocuklar, "Adam Olacak Çocuk" ağacına geleceğe dair mesajlarını yazarken, programa katılan aileler de çocukları ve gelecek için yazdıkları notları ağaca astı.

Sergi alanındaki tüm eserleri öğrencilerle ve eğitmenlerle birlikte inceleyen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Belediyesi’nin en büyük sermayesinin, Fikir ve Sanat Akademisi’nin yanı sıra Çocuk Akademisi aracılığı ile bir şeyler kazandırmaya çalıştırdığı çocuklar ve gençler olduğunu ifade ederek, “Bugünkü program bunu başardığımızın, attığımız adımların doğruluğunun en güzel örneği. Yaptığımız çalışmanın sadece Sakarya’da değil gittiğimiz her yerde biliniyor olması, aldığımız yorumlar, bizim için son derece gurur verici. İnşallah daha güzel çalışmaları Fikir ve Sanat Akademimizde, Çocuk Akademimizde birlikte hayata geçirmeye devam edeceğiz. Emeklerinden dolayı tüm eğitmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.