Etkinlikler kapsamında Pazar akşamı düzenlenen konserde Bosnalı ünlü sanatçı Burhan Şaban sevenleriyle buluştu. Alandaki vatandaşları Türkçe ve Boşnakça selamlayan Şaban, Serdivan’dan çok etkilendiğini belirterek, düzenlenen bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi.

Boşnakça ve Türkçe ilahilerin yanı sıra Sevdalinka şarkıları ile de alandaki kalabalığa keyifli bir ramazan gecesi yaşatan Şaban, zaman zaman mikrofonu seyircilere uzatarak kendisine eşlik etmelerini istedi.

Konser sırasında Balkanlardan ve özellikle Bosna Hersek’ten Serdivan’a selam getirdiğini belirten Şaban, “Geçmişte ülkemizde yaşanan savaş sebebi ile buradaki kardeşlerimizle olan bağımız güçlenmişti. Kısa bir süre önce yaşadığımız sel felaketinde ise bu kardeşliğimiz daha da pekişti. Bu vesile ile maddi ve manevi tüm yardımlar için teşekkür ederiz” dedi.

burhan_saban_konseri2.jpg

Konseri Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ile birlikte izledi. Konser bitiminde sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan ve Burhan Şaban’a teşekkür eden Alemdar, “Biz biriz, beraberiz ve bütünüz. Hep beraber yine eski günlerdeki gibi huzur içerisinde yaşamak için kanını döken, hayatını kaybeden Bilge Kral başta olmak üzere tüm gençlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ayrıca kardeşliğimizi baki kılan, bizi pekiştiren, ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyen siz değerli hemşehrilerime de teşekkür ediyorum.  İnşaallah daha güzel akşamlarda daha güzel programlarda buluşmak üzere Burhan kardeşime de teşekkür ediyorum” dedi.

burhan_saban_konseri3.jpg

burhan_saban_konseri4.jpg