Afrika’daki yardım faaliyetlerinde bulunan Gönüllüler Derneği ve Bir İnsan Dünya'ya Bedeldir Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönüllüler (BİSEG) derneğinin Ofis Sanat Merkezinde farkındalık yaratmayı amaçlayan sergisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, BİSEG ve Gönüllüler Derneği Kurucu Başkanı İbrahim Ceylan, Afrika Sağlık Organizasyonları Sorumlusu Doktor Serhat Onur, AK Parti 25. Dönem Milletvekili Adayı Yardım Gönüllüsü Diş Hekimi Bilgehan Doğru, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.





 

BİSEG ve Gönüllüler Kurucu Başkanı İbrahim Ceylan’ın yaptığı kısa konuşma sonrasında “Afrika’da Gönüllü Olmak” sergisi ziyarete açıldı. Serginin ilk ziyaretçileri açılışa katılan davetliler oldu. Geçtiğimiz yıl Başbakanlık, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen yardım faaliyetleri için Afrika’ya BİSEG ve Gönüllüler derneğiyle birlikte giden Bilgehan Doğru, serginin ev sahipliğini yaptı.



 

AK Parti 25. Dönem Milletvekili Adayı Yardım Gönüllüsü Bilgehan Doğru’nun Afrika’daki faaliyetleri sırasında çekilen fotoğrafların bulunduğu bölüme ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Fotoğraf sergisinin ardından Afrika’da yaşanılanlarla ilgili olarak katılımcıları bilgilendiren panele geçildi.

 

Yardım Gönüllüsü Bilgehan Doğru, panelde yaptığı konuşmada, “Gönüllüler-BİSEG, Türk Hava Yolları, Sağlık Bakanlığı ve TİKA başta olmak üzere çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Afrika’ya insani yardım ve sağlık yardımı götürmektedir. Sergimizin amacı Afrika’daki yaşanan insanlık dramı ve yoksulluğu duyarlı insanlarımıza ulaştırmak ve bu yardım halkasını farkındalık yaratarak genişletmektir. Doktor Serhat Onur yardım faaliyetlerinin sağlık ayağını, Gönüllüler ve BİSEG Başkanımız İbrahim Ceylan’da İnsani Yardım konusunda yer alıyor. 10 yıl gibi uzun bir süreden beri Afrika’daki bu güzel faaliyetlerini devam ettiriyorlar” dedi.



 

“Afrika’da insanların bize ihtiyacı var”

Diş hekimi olarak Afrika’daki yardım faaliyetlerine nasıl katılmaya karar verdiğini anlatarak konuşmasına devam eden Bilgehan Doğru “Afrika’daki yardım program katılmaya karar verdiğimde çevremden Afrika’daki durumla ilgili ‘Sıtma virüsü kaparsın, hepatit b ve c virüsleri çok yaygın’ gibi uyarılar geldi. Bunların hiç birine kulak asmadım. Çünkü Afrika’daki insanların bize ihtiyacı vardı” dedi.

 

Panel sonrasında katılımcılar Bilgehan Doğru’yu çalışmalarından dolayı tebrik etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür eden Bilgehan Doğru, Ofis Sanat Merkezindeki Sergi açılışında emeği olan Büyükşehir Belediyesi görevlileriyle birlikte Dernek Başkanı İbrahim Ceylan ve Dr. Serhat Onur’la birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek teşekkür etti.