Yarışmada Adapazarı ilçe sınırları içindeki yaşam görüntülerinden oluşan fotoğraflar değerlendirilecek. Fotoğraflarda Adapazarı’na özgü her türlü kültürel etkinlikler, törenler, mimari değerler, yemek, alışveriş, imalat, el işleri ve el emeğinden oluşabilecek görsellerle katılım sağlanabilecek. Fotoğraflar dijital çekilmiş renkli ya da siyah-beyaz görüntülerden oluşabilecek. Katılımcılar, en fazla 5 fotoğraf ile katılabilecek. Drone ile çekilmiş fotoğraflar değerlendirilmeyecek. Fotoğraflarda ilçe sınırları içerisinde çekilmiş ve daha önce hiç bir yarışmada ödül ve sergileme almamış olması dikkate alınacak. Ödül ve sergileme almış fotoğrafların tekrar katıldığı tespit edildiği takdirde, yarışma dışı bırakılacak.

Başvurular online alınacak

Yarışma için fotoğrafların en geç 16 Aralık Pazartesi günü saat 23.55'e kadar sayısal ortamda (http://fotografyarismasi.adapazari.bel.tr) adresinden kayıt yapılarak yüklenmesi gerekecek. Katılımcılar her fotoğrafa bir isim vermek zorunda olacak. Yarışmaya katılmak için siteye üye kaydı ile giriş yapılarak (http://fotografyarismasi.adapazari.bel.tr) fotoğraflar yüklenecek. Yükleme yapılan fotoğraflar jpg / jpeg formatında ve çözünürlüğü 300 dp olacak. Fotoğrafların dosya büyüklüğü 3 MB - 4.99 MB aralığında olacak.

Sonuçlar 23 Aralık’ta

16 Aralık’ta son bulacak yarışmalar 18 Aralık’ta 5 kişiden oluşan seçisi kurul ile değerlendirmeye alınacak. Sonuç bildirimi 23 Aralık Pazartesi günü yapılacak.5 kişilik seçici kurulda İbrahim Zaman (Fotoğraf Sanatçısı), Servet Sezgin (Fotoğraf Sanatçısı - SUBÜ Öğretim Görevlisi), Cihat Çavdar (Fotoğraf Sanatçısı), Fatih Çelikel (Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı) ve Hazan Kadir Kardaş (Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürü) yer alacak. Yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin TL, 3 kişilik mansiyon ödüllerinde biner TL verilecek. Sergilemeye değer görülen fotoğraflar için ise 150 TL ödül verilecek.