Kısa adı ADAFAD olan Adapazarı Fotoğraf Amatörleri Derneği, her ay, iki kez düzenlediği fotoğraf gösterilerine devam ederken, gösterini bu sefer ve ilk defa ofis sanat merkezinde gerçekleştirdi. ADAFAD bu ay, ulusal ve uluslar arası birçok başarılara imza atan Leyla Emektarı konuk etti. ADAFAD üyelerine “Vizörümden 2014” ve “Masal” adlı iki fotoğraf gösterisini sunan Leyla Emektarı, hoş bir sohbet havası içinde geçen sunum izleyicilerde olumlu etki bıraktı.

Fotoğraf gösterilerine devam edecek

Gösteri sonrası bir açıklama yapan ADAFAD Yönetim Kurulu Başkanı A.Zeki Okur, sanatçının projelerinden ve creative çalışmalarından örneklerin olduğu fotoğraf gösterisinin fotoğrafa bakışımızda çok olumlu etki bıraktığını söyledi. Genç fotoğrafçılar tarafından da ilgiyle izlenen gösteri her açıdan beğenilirken, fotoğraf gösterilerini senelerin birikimiyle oluşturan Leyla Emektar, ADAFAD’dan gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını ifade etti.

adafad-(08).jpg

Leyla Emektar kimdir?

1972 Adana doğdu. İlk-Orta-Lise eğitimini Adana merkez Seyhan ilçesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Üniversitede aldığı fotoğraf eğitimi ile fotoğraf çekimi ve karanlık oda tecrübesi edindi. Evli ve iki kız çocuğu olan sanatçı halen Kocaeli-Kandıra’da Görsel Sanatlar öğretmenlik görevine devam etmektedir. 2012 yılında, International Federation of Photographic Art (AFİAP) ünvanını aldı. Creative (Yaratıcı çalışmalar ) alanında eserler üreten sanatçı, çeşitli karma sergilerde yer almış, katıldığı ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında da birçok ödüller kazandı.