Serdivan’ın en yaşlısı unvanını da elinde bulunduran Serdivan-Uzunköy doğumlu kendi ifadesiyle 1325 (1909) yılında dünyaya gelen 107 yaşındaki Cemile Tırpan, Başkan Alemdar’la 107 yıllık hayatında yaşadığı zorlukları, sevinçleri, acıları ve anılarını paylaştı.
"Tek sıkıntım, zayıflayan gözlerim"
Geçmişte yaşadıkları zorlukları, hayat mücadelelerini, istiklal savaşı yıllarında Yunan işgalinde bölgede yapılanları tekrar yaşıyormuşçasına Yusuf Alemdar’a aktaran Cemile Tırpan, bir asrı geçkin hayatı boyunca ağrı kesici dışında hiçbir ilaç kullanmadığını, şimdi ise tek sıkıntısının zayıflayan gözleri olduğunu söyledi.
"Dün yemeğe koymak için kaşıkla yağ bulamazdık, şimdi teneke teneke var"
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın kendisine bir isteği olup olmadığını sorduğu Cemile anne; “Daha ne isteyeyim oğlum. Dün yemeğe koymak için kaşıkla yağ bulamazdık, şimdi teneke teneke var. Allah başımızdakilere zeval vermesin” diye cevap verdi. Yusuf Alemdar Sakarya’nın en yaşlı annelerinden biri olan ve bir asrı geride bırakan Cemile Tırpan’ın nezdinde baş tacı olarak gördükleri tüm annelerin anneler günün kutladığını söyledi. Alemdar, “Rabbim tüm annelerimize Cemile Annemiz gibi sağlıklı, uzun ve en önemlisi sevdikleri ile birlikte mutlu, huzurlu bir ömür versin. Onları başımızdan eksik etmesin. Sadece bir gün değil bizler için her gün, hürmet ve sevgiyle, sağlıkları ve mutlulukları için dua ettiğimiz annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi.