Cumartesi günü TBMM’de AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kaşının yarılması ile sonlanan gerginliğin ardından ilk kez basına açıklamada bulunan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “O vekili kameraların olmadığı bir yerde Mahmut Kanal arkadaşımla birlikte loş bir ortamda darp etmişiz. Öyle mi? Allah bizi Islah etsin. Allah AKP’yi ıslah etsin” dedi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Cumartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan arbedenin sonrasında ilk kez kameraların karşısına çıktı. Özkoç yaptığı basın toplantısında TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan o anları anlattı.

Özkoç, “Sayın Başbakan olay sonrası Mehmet Emin Dindar’ı aramış ve ne yapacaksın diye sormuş. Demiş ki geçmiş olsun. Ne yapmayı düşünüyorsun demiş. O da aşiretimden gelmek isteyenler oldu ben de gelmeyin dedim ama bunlar beni TBMM’de kameraların olmadığı loş bir ortamda Mahmut Kanal ile birlikte darp ettiler.  Allah onları ıslah etsin. Ben buradan sabah saat 05.00’te çıktım. Torba Yasa Tasarısına onlarca yasa koyarak. Sizin neler yaptığımızı anlamınızla ilgili. 3 aylık Kuran Kursu hocalarının memur olmaları sağlanıyor, biz de vekil imam ve vekil müezzinlerin de memur olmalarını sağlayan önerge verdik. Bu önerge bizden geldiği için kabul edilmedi. Şimdi bu kadar ezici bir çoğunlukla bizden gelen her şeyi reddeden ve bizi sadece meclise tıkayarak bu kanunları geçirten anlayış bizi orada tahrik ediyor.  200 AK Partilinin olduğu 5’i kadın 3’ü yaşlı 35 CHP’linin olduğu genel kurulda bir vekil de çıkıp diyor ki CHP’den iki vekil loş bir yere götürerek beni darp ettiler. Allah onları ıslah etsin diyor. Allah bizi ıslah etsin o zaman. Allah AKP’lileri ıslah etsin. Gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum. Suç duyurusunda bulunduysa bu arkadaş somut delilerinin olması gerekir. Yumruklanan biziz, tekmelenen biziz, itilen kakılan biziz, yerlere düşürülen biziz, burnu kırılan vekiller biziz, kadınlarımıza hakaret edilen biziz, hala mağdur gösterilen bunlarsa ben buna söyleyecek bir söz bulamıyorum. Bir bayan milletvekilimiz şöyle duruyor elli tane milletvekili üzerine yürüyor. Açın bütün gazetelerin resimlerine bakın. Fotoğrafları inceleyin. Kadın vekilimize tokat atılıyor. Biz ne yapacağız, o vekilimizi oradan çekmeyecek miyiz, sessiz mi duracağız? Buradan kamuoyuna sesleniyorum. Ne yapmalıydık? Sakarya’nın milletvekili olarak orada durduğumda, insanlar bu vekili aşağıladığında yumruk attığında, yanında 70 yaşındaki bir vekile tokat atıldığında, aşağılandığında, tekmelendiğinde bu vekilin nasıl durmalıydık?” dedi.