Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından, 1. OSB içinde 40 dönümlük alana yapılması düşünülen Galericiler Sitesiyle ilgili bugüne kadar bir girişimde bulunulmaması üzerine oto galericileri harekete geçti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un, 2015’ın Aralık ayında, 21. Meslek Grubu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, “Sakarya 1. OSB’nin büyüme alanında önemli ve güzel bir çalışma hayata geçireceğiz. Bizim örnek bir Kamyon ve Tır Parkımız var. Büyüme alanında da örnek bir Galericiler Sitesi yapacağız. Dörtyol’da bulunan ve çağın koşullarına adapte olmakta zorluk çeken üyelerimiz için yine OSB içerisinde bir Sanayi Sitesi planlıyoruz” şeklindeki açıklamalarına rağmen herhangi bir girişimde bulunulmaması üzerine harekete geçen galericiler kooperatif kurdu.

Galericiler Kooperatifi adı altında bir araya gelen oto galericileri, 40 dönümlük alanı 1. OSB yönetiminden bedelini ödeyerek satın aldı. Söz konusu alana 96 dükkan yapmayı planlayan kooperatif, inşaat çalışmalarıyla ilgili hazırlıklarına da başladı. Galericiler Sitesinin temelinin ise önümüzdeki günlerde atılacağı öğrenildi.
Öte yandan her biri 250 metrekare olarak inşa edilecek galerilerin 100 metrekaresi kapalı alan, 150 metrekaresi ise açık olarak kullanılacak. Dükkanların her birinin galericilere maliyeti ise 200 bin TL olacak./ MEDYADETAY