İlçede 22 Milyonluk kanalizasyon yatırımının tamamlandığını belirten Toçoğlu, içmesuyu ve yağmursuyu çalışmalarının ise sürdüğünü ifade etti. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yasayla hizmet alanımız dahil olan ilçelerimizde altyapı çalışmalarını başlatmıştık. Bu kapsamda Pamukova ilçemizde önemli yatırımları hayata geçirdik. İlçedeki atıksu sorununu çözüme kavuşturmak için 22 milyonluk projeyi tamamladık. 77 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettik” diye konuştu.

“Arıtmanın inşası sürüyor”

Kanalizasyon hattı ile entegre olacak Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının sürdüğünü de belirten Toçoğlu, “Altyapı çalışmaları kapsamında Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisimizin inşası da hızla sürüyor. İnşallah bu yatırımımızla bölgedeki atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. İlçedeki tüm endüstriyel ve evsel atıksular tesislerimizde en ileri teknolojiyle arıtılacak. Yatırımımız tamamlandığında Sakarya Nehri daha temiz akacak” şeklinde konuştu.


“içmesuyu geleceğine garanti”

Yaklaşık 9 milyonluk içmesuyu ve yağmursuyu yatırımları ile ilgili de bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Tamamlanan kanalizasyon hattı ve devam eden atıksu arıtma tesisi yapım çalışmalarının yanı sıra ilçemizde iki yeni projeyi daha başlattık. Yaklaşık 9 milyonluk yatırımla 80 kilometre içmesuyu hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Pamukova ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Ekiplerimiz farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde tüm imalatları tamamlayacağız” dedi.

“Altyapının ardından asfalt başlayacak”

Pamukovalılara çalışmalara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “İlçemizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte Pamukovalı hemşerilerime de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. El birliğiyle Pamukova’nın geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Pamukova uzun yıllar altyapıda herhangi bir sorun yaşamayacak. Altyapı yatırımlarının ardından da ilçemizde hemen yol ve çevre düzenleme çalışmalarını başlatacağız. 30 Milyon TL’yi aşan altyapı yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”