Vali Coş iftarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ramazan ayının Türk kültüründe ayrı önemi olduğuna dikkat çekti. Coş, “Ramazan, berekettir, birlik ve beraberliktir. Ramazan dostluktur, yardımlaşmadır, dayanışmadır. Bu mübarek ay sosyal meselelerimize sevgi penceresinden bakmamızı gerektiren bir aydır. Bu ayda Millet olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini gösteriyoruz” dedi.

Coş, ülke olarak bugünlerde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmemiz gerektiğini belirterek, "İçeriden ve dışarıdan ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı emniyet güçlerimizin kararlı tutumu, milletimizin vakur duruşuyla karşılık verecek, amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.


Vali Coş un konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir, iftar yemeğine katılan Vali Coş ve Platformu üyelerine teşekkür etti. Başkan Demir, “Mübarek Ramazan ayında bizleri kırmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Biz Ülke gündemini değerlendiren bir platform üyeleriyiz, Ramazan ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.