Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar; Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve bünyesinde yer alan 52 dernek ve 25 Temsilcilik tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın finalinin TÜGVA ile birlikte organize edildiğini söyledi.
Akpınar, “7 farklı ülke ve 43 şehirde yapılan etkinliklerin ardından İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde düzenlenen finale uluslararası öğrencilerin sahne şovları damga vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasi ve bürokratın katıldığı program, vatandaştan da büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla sona eren finalde dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, dünya gençleri tarafından 27 farklı dilde ‘Biz Bir Milletiz’ yazılı tablo hediye edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve TÜGVA’nın düzenlediği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın finaline katıldı. Programda, 186 ülkeden gelen öğrencilere seslenen Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan sorunlara dikkat çeken Erdoğan, dünya barışının uluslararası öğrencilerle geleceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Geleceğimizin teminatı sevgili gençler, aziz İstanbullular, hanımefendiler, beyefendiler sizi muhabbetle selamlıyorum. Buradan Filistin'in, Gazze'nin, Kudüs'ün gençlerine, Afrika'nın mazlum gençlerine, Asya'nın çalışkan gençlerine selamlarımı iletiyorum. Suriye, Arakan, Pakistan, Bangladeş'in yürekli gençlerini selamlıyorum. 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan, coşkunuza heyecanınıza ortak olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu salonda dünyanın bütün renklerini, güzelliklerini görüyorum. Sizler bu duruşunuzla, heyecanınızla tüm dünyaya gerçek barış mesajı veriyorsunuz. Böylesine anlamlı, önemli bu buluşmayı tertip eden Türkiye Gençlik Vakfı'na, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Bu toplantı tam 7 ülkede, 50 farklı şehirde buluşmaların, kucaklaşmalarının son halkasını oluşturuyor. Buradaki kardeşlik iklimini teneffüs etmek için programa iştirak eden tüm gönüllü kuruluşlarımıza, temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin diğer yerlerinde yürekleri bizimle atan ve tüm misafir öğrencilerimize ayrıca hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle şu anda Güneydoğu'da ülkemizin birçok yerinde bu milletin vahdeti için, bu ümmetin vahdeti için, bayrağımızın şanlı bir şekilde dalgalanması için, vatanımızın 780 bin kilometrekarede bir ve bütün olarak kalması için, devletimizin bekası için şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ama siz bilemezsiniz, diyor ilahi ferman. Onun için bizler de ne diyoruz: Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Böldürmeyeceğiz bu vatanı bu hainlere. Bu fırsatı onlara vermeyeceğiz. Zaten bu Rabia’mızda ne diyoruz: Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyoruz” dedi. 

Konuşmasının ardından Erdoğan’a, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler tarafından hazırlanan bir tablo hediye edildi. Üzerinde 27 dilde ‘Biz Bir Milletiz’ yazan tablo, büyük beğeni topladı. UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat’ın takdim ettiği hediyenin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.