Edinilen bilgilere göre son 2 ayda Karasu ve Kocaali ilçelerinde çok sayıda hırslık olayı ihbarı alan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Yazlık olarak kullanılan evlerin kapı ve camlarını özel bir aparatla açarak evlerden kombi, televizyon ve dizüstü bilgisayar çalıp ortadan kaybolan hırsızların kimliği kısa sürede belirlendi. Şüphelilerin her hareketini adım adım izleyen ekipler Sakarya ve Kocaeli'nde 3 farklı eve düzenledikleri operasyonda; hırsızlık suçundan 13 adet kaydı bulunan B.Ö. (22) ve çeşitli suçlardan 3 adet kaydı bulunan S.M.S. (22) isimli 2 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca Şüphelilerin kullandıkları araca da operasyon düzenleyen ekipler B.A. (22) isimli şahsı gözaltın aldı. 

Öte yandan şüphelilerin Sakarya'dan çaldıkları malzemeleri Karamürsel'de bir 2. el eşya dükkanına götürmeleri ise ekiplerce kaydedildi. Söz konusu 2. el eşya dükkanına düzenlenen operasyonda ise; hırsızlık suçundan 17 adet kaydı bulunan R.E. (23), çeşitli suçlardan 5 adet kaydı bulunan M.A. (27), çeşitli suçlardan 5 adet kaydı bulunan T.C. (30) ile R.K. (30) isimli 4 kişi gözaltın alındı.

Dükkanda yapılan aramalada ise çalıntı olduğu tespit edilen 17 adet televizyon, 7 adet kombi ve 1 adet dizüstü bilgisayar ile hırsızlık için kullanılan çok sayıda aparat ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 4 gün süren sorgulamanın ardından Karasu Adliyesine sevk edilen şüphelilerden R.E., S.M.S., B.Ö., M.A. ve B.A. isimli 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, T.Ç. ve R.K isimli 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. /MedyaDetay.com