Adapazarı İlçe Gönüllü Sorumlusu Ünsal Yürek, Yardımcısı Nurcay Küçük Yürek ile SAÜ Genç TEMA gönüllüleri ve öğretmen Meral Karaman’ın katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ile sohbet edilerek, Dünya Su Günü olması vesilesi ile de Su ve Sulak Alanlar sunumu yapıldı, öğrencilerin su döngüsü, sulak alanlar, suyun yapısı vb. konularda bilgi sahibi olmaları sağlandı.



Bilmeceler eşliğinde ardından soru-cevap şeklinde geçen sunumda öğrencilerin çok keyif aldığı aynı zamanda SAÜ Genç TEMA gönüllüleri öğrenciler ile etkileşimde bulunduğu faaliyet sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesi son buldu.

Yavru TEMA eğitim programı ilkokul öğrencilerinin tüm Türkiye’de uygulanan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, öğrencilerin doğa ile etkileşimi üzerine kurulmuş bir eğitim.

Bu program ile çocukların, doğada geçirdikleri zamanın artması, doğayı hissederek, dokunarak, koklayarak ve duyarak farklı deneyimler yaşama fırsatı bulurken, hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerinin olumlu yönde desteklenmesi amaçlanıyor.

Programda yer alan etkinlikler çocukların sınıflarından başlayarak yakın çevresindeki bütün yaşam biçimleri ile empati geliştirmelerine, yaşadıkları yeri gözlemleyerek tanımalarına, doğa ile anlamlı bir bağ kurmalarına destek olacak şekilde geliştirildi.

Bu vesile ile Sakarya'da, TEMA Vakfının İl Temsilcisi ve İlçe Gönüllü Sorumluları “Yaşamı Keşfediyorum” sloganı ile doğada daha fazla vakit geçirmeye davet ediyor.