Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 16 ilçe belediyesinin Sosyal İşler Müdürleri ve Koordinatörleri ile Ramazan hazırlıkları kapsamında toplantı düzenledi. Yılda birkaç kez yapılan toplantıda, Ramazan hazırlıkları ve il genelinde yapılan yardım faaliyetleri konuşuldu. Farkındalık yaratmak amacıyla Engelsiz Kafe’de gerçekleşen programda 16 ilçeden gelen Sosyal İşler Koordinatörleri, ilçelerde yapılan yardım faaliyetleri ve Ramazan dolayısıyla yapılan hazırlıkları anlattı. Programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Büyükşehir Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Semih Bayraktar, ilçe sosyal hizmetler şube müdürleri ve sosyal işler koordinatörleri katıldı.
Toplantıda sosyal yardımların sürekliliğine değinen Davut Yüce, “Önemli olan sosyal yardımların büyüklüğü değil, bu sosyal yardımların devamlılığıdır. Bu yardımları bir kere yapıp bırakmamalıyız. Sosyal yardımların her yıl arttırılarak devamlılığı sağlanmalı. Burada önemli nokta sosyal yardımların kayıt altına alınarak bir sistem oluşturulmasıdır. Bu sistem dahilinde devamlılığı sağlanarak bu yardımlar yapılırsa kurumsallaşma mümkün olur. Sosyal yardımlarda kurumsallaşma olursa ancak başarıya ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Yüce sözlerinin devamında, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yılından bu yana her Ramazan’ı vatandaşlarımız ile bir araya gelme vesilesi bilip Ramazan programları düzenliyoruz. Bu yılki Ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımız ile Ramazan sofralarında buluşacağız. Vatandaşlarımızı aynı sofrada aynı niyetler ile bir araya getireceğiz. Bu sofralarda birlik beraberliği sağlayarak, toplumsal dayanışma ve kardeşlik duygularını Ramazan’ın o atmosferi ile birlikte tekrar hatırlayacağız. Yine bu yılda 16 ilçemizde Ramazan’ın eskiden beri gelen o geleneklerini sürdürerek beraber iftar programlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.