Sözcü Gazetesi’nden Nil Soysal’ın özel haberine göre, Adapazarı’nda hizmet veren bir tıp merkezi, tedavi sonrası katarakt teşhisi koyduğu onlarca hastayı, İstanbul’daki özel bir göz kliniğine yönlendirerek, gereksiz ameliyat ettirerek haksız kazanç elde ediyor.

Sözcü Gazetesi’nin bugün manşetten verdiği habere göre, aralarında Adapazarı’nda da bulunduğu birçok ilden İstanbul’daki özel bir göz kliniğine katarakt ameliyatı için özen servis kaldırılıyor.

Söz konusu haberde, Adapazarı’nda da özel bir klinik, kendilerine göz rahatsızlığı nedeniyle başvuruda bulunan onlarca hastasına katarakt teşhisi koyuyor ve ameliyatın klinikte yapılamayacağını belirterek, İstanbul Kartal’daki bir göz kliniğine yönlendiriyor.

Katarakt ameliyatı olmak isteyenler de, kendilerine randevu verildikten sonra özel bir araçla toplu halde İstanbul’a ameliyata götürülüyor. Çoğu SGK’lı olan bu hastalar, klinikte katarakt ameliyatı ediliyor. Klinik de tetkikler ve ameliyatların karşılığında hasta başına SGK’dan bin liraya yakın ücret alıyor.

Sözcü Gazetesi muharibi Nil Soysal ise haberinde, annesiyle birlikte Adapazarı’ndan birçok hastayla bindiği özel servis aracıyla İstanbul Kartal’daki bu özel göz kliniğine nasıl yolculuk yaptığını, hastanede nasıl karşılandıklarını ve kendilerine konulan teşhisi  anlatıyor.

 

Annesine daha önce yatırdığı göz muayenesi sonrasında gözünde problem olmadığına dair teşhis konulduğunu ancak Adapazarı’ndaki klinikte katarakt teşhisi konulduğunu ve ameliyat edilmek istendiğini kaleme alıyor.

Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan bu haberin ardından şimdi gözler Adapazarı’ndaki bu özel kliniğe çevrildi. Birçok kişi, bu kliniğin hangisi olduğunu merak ederken, özellikle son günlerde devir işlemleriyle gündeme gelen ve yeni alıcılarının da Adapazarı’nda göz hastanesi açmayı planlayan bir klinik olduğu ileri sürülüyor.