Okul Müdürü Sevda Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir’i karşılayarak okullarında ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek bilgiler verdi.

Okul Müdürü Sevda Aslan, 22 derslikte 96 öğretmen ve 830’u örgün, 188’i Açık Öğretim ve 9’u özel öğrenci olmak üzere toplam bin 27 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam ettiklerini, okullarında bilişim teknolojileri, büro yönetimi, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları teknolojisi, grafik ve fotoğraf, moda tasarım teknolojileri ve yiyecek içecek hizmetleri bölümleri ile 18 atölye bulunduğunu ifade etti.

Okul içerisinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, sınıflarda derslere katılıp öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

“Öğrencilerimizin gelişime açık olması sevindirici”

11. sınıf Grafik Atölyesi Bölümü ile sınıf gezilerine başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, yazıları boyut, font ile boşlukları bakımından düzenleme ve tasarlama sanatı olan Tipografi üzerine sınıf öğretmeni ve öğrenciler ile bir süre sohbet ederek, “Hayatımızın her alanına etki eden bu gibi konularda öğrencilerimizin kendilerini geliştirmiş olmalarını önemsiyoruz. Umarım mesleki eğitim veren bu okula ve bölüme severek gelmişsinizdir” dedi.

“Anadolu kültürünü yaymalıyız”

Atölyede yapılan çalışmaları inceleyip bilgiler alan ve öğrencilerin kan bağışı ile şiddete dikkat çekmek için tasarladıkları afiş çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden Vali Nayir, “Maalesef insanlar artık birbirlerini sevme konusunda sorunlar yaşıyorlar. Keşke Anadolu kültürü dünyanın her yerine hâkim olabilse ve sevgiyi, saygıyı her yere yayabilsek. Bunu başarabilirsek ne insana ne de diğer canlılara karşı herhangi bir şiddetin kalmayacağına inanıyoruz. Bu coğrafyada çok güzel duygular geliştiği için şanslı bir millet olduğumuzu düşünüyorum. Dünyanın barışa ihtiyaç duyduğu her dönemde Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı severim, Yaratan'dan ötürü’ anlayışına sahip bizden başka bir millet olmadığını görüyoruz.Yalnızca kendi milletimize karşı değil, tüm insanlığa karşı bu anlayışla hareket ediyoruz” diye konuştu.

“Mutlaka bir farkınız olsun”

Vali Nayir sözlerini, “Şu an eğitim ve öğretim gördüğünüz branşlar günümüzde çok geniş bir alanı kapsadığından iş imkânları da fazla oluyor.İşini iyi yapan insanlar her zaman aranan kişilerdir. Hiçbir zaman sıradan olmayın, mutlaka emsallerinizden daha iyisini yapmaya gayret gösterin ki, sizin bir farkınız olsun. Sınav sisteminin değişmesinin sizin başarınıza çok fazla etkisi olduğuna inanmıyorum. Değişen yalnızca yöntem olduğu için, öğrenme isteğiniz olduğu müddetçe siz yine başarılı olursunuz. Okulumuzun eğitim olanakları ve atölyelerindeki yüksek kapasiteli teknolojik alet ve ekipmanların varlığı da, sizlerin başarısına mutlaka olumlu yönde etki edecektir” şeklinde sürdürdü.