Vali Mustafa Büyük, yeni hizmete açılan Serdivan Erkek Öğrenci Yurdu Sosyal Tesislerinde öğrencilerle birlikte futbol maçı izledi.

Yurt müdürü Nurhan Keçeli’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekli tanıtım toplantısına katılan Vali Mustafa Büyük’e, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Kredi Yurtlar Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Sakarya Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sevda Ulutaş da eşlik etti.

Yurt Müdürü Nurhan Keçeli; ‘‘Yurdumuz bin 82 öğrenci kapasiteli olup 336 tane 3 kişilik ve 48 adet iki kişilik toplam 384 tane öğrenci odası mevcut. 30 dönüm arazi üzerine kurulan yurt 4 blok, 1 idari bina ve 1 sosyal tesisten oluşmaktadır. Öğrencilerimiz arasında Türkçe Öğrenme Merkezinde (Tömer) okuyan 111 yabancı uyruklu öğrenci ve 13 adet Kültür anlaşmalı olmak üzere toplam 30 ülkeden 124 yabancı uyruklu öğrenci yurtta kalmaktadır’’ dedi.

Vali Mustafa Büyük ise, ‘‘Bugün burada sizlerle beraber olmaktan mutluyum. Gençlerimiz çok daha iyi ortamlarda eğitimlerini devam ettirecek. 80 bin metre kare arazi tahsisi yapıldı. Bin 500 kişilik daha yurt yapımı bu yılki yatırım programına alındı. İlçelerimizde de yurt inşaatları devam ediyor. Bu yurdun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük ve beraberindekiler Galatasaray Orduspor futbol müsabakasını öğrenciler ile birlikte seyretti.