Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD)’nin onur konuğu olan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, fuar merkezi ve Sakarya Nehri konusunda çarpıcı açıklamalar yaparak; “Üretilecek projeyle fuar merkezinde kültürden, sanata, spordan konsere 365 gün organizasyon yapılabilecek bir yapı oluşturulmalıdır. Diğer yandan nehrin sosyal hayata kazandırılması adına ne yapılması gerektiğinin çok iyi bir şekilde planlanması gerekir. Nehir çevresinde hazine arazileri değerlendirilebilir” dedi.

SASİAD Yönetim Kurulu toplantısının onur konuğu Sakarya Valisi Mustafa Büyük oldu. Vali Mustafa Büyük; yönetim kurulu üyeleriyle gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tunatan Tesislerinde düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan SASİAD Başkanı Aydın Bahar; Sakarya’ya yön vermeye, katkı sunmaya ve hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. İşadamlarının da sıkıntı ve sorunlarının olduğunu anlatan Bahar; “Bu tür düzenlenen toplantılarda yapılan istişarelerin önemli katkıları olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında Vali Mustafa Büyük’e brifing veren Aydın Bahar, ticaret hayatın en büyük sorunu arasında kayıt dışının olduğunu ifade etti. Bahar; “Kayıt dışının önlenmesi adına daha etkin yaptırımların hayata geçirilmesi gerekir. Bunun yanında ilimizin en büyük eksikliği olan fuar alanı konusuna sizin öncülüğünüzde başlatılacak olan çalışmayı sabırsızlıkla beklemekteyiz” dedi. Bahar; ayrıca Vali Mustafa Büyük’e işadamlarının taleplerini aktararak, sorunların çözümü noktasına işbirliğine hazır olduklarını bildirdi. SASİAD’ın çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini söyleyen Vali Büyük ise, sivil toplum kuruluşları nezdinde her kesimi dinleyerek izlemeye çalıştıklarını söyledi. Büyük, SASİAD’ın fuar alanı konusundaki ısrarlı talebi hakkında konuşarak; “Çok kapsamlı kültürden, sanata, spordan konsere kadar her alanda değerlendirilebilecek bir merkezin yapılması şehre çok faydalı olacaktır. Bu şekilde bir planlama olması fuar merkezinin 365 gün kullanılabilirliğini sağlar” dedi.

Sakarya Nehri çevresinde bulunan hazine arazilerine değinen Büyük; “Nehrin şehirle bütünleşmesi adına Büyükşehir Belediyemizin bir projesi var. Fuar merkezi de burada belirlenecek uygun bir alanda yapılabilir” dedi. Büyük açıklamalarına şöyle devam etti; “Sakarya’nın verilmesi gereken temel kararları arasında bence Sakarya Nehri de bulunuyor. Nehri sosyal hayata kazandırılması adına ne yapılması gerektiğinin çok iyi bir şekilde planlanması gerekir. Karasu Yenimahalle’de Karadeniz’e dökülen nehrin kazandırılması adına neler yapılmalı, neler yapılmamalıdır enine boyuna tartışılmalıdır. Nehrin çevresinde bulunan arazilerde belki değerlendirilebilir ” dedi.

Sohbet ortamında geçen toplantıda Vali Büyük, işadamlarının sorularına cevap verdi. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantı sonunda Vali Büyük, SASİAD Başkanı Aydın Bahar ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarı diledi.