Erenler'de bir otelde gerçekleştirilen yemek programına Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Garnizon ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Salih Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erden, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programda Sakarya Valiliği adına bir konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Vali Balkanlıoğlu ile çalışmaktan büyük onur duyduklarını ifade derken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Vali Balkanlıoğlu ile güzel bir uyum içerisinde ilimize hizmet etmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Programda konuşan Vali Balkanlıoğlu, “İnsanoğlu dünyaya geldikten sonra büyüyüp yaşlanır ve en nihayetinde de bu dünyaya veda eder. 1985 yılında Kaymakam olup, bu mesleğe başladığımda büyük bir heyecan duyuyordum. Hatta liseden mezun olduktan sonra kısa bir memuriyet hayatımızı da sayarsak, 38 yıllık hizmetimiz var diyebiliriz. 20 sene Türkiye'nin her yerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra, 11 yıldır Valilik görevinde bulunduğumuzdan dolayı, bayağı kıdemli hale geldiğimizi söyleyebilirim. Şuanda bizden daha kıdemli 3 Valimiz var. Çalıştığımız süre boyunca mesleğimizin birtakım imkânlarını ve bize sağladığı prestiji çok fazla içselleştirmeden yürüttüğümüze inanıyorum. Mütevazı bir yaşantı sürme gayretini göstermeye çalıştık. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte yeni bir döneme girdik. Bundan sonra Valileri Merkez Valisi olarak değil de, Mülkiye Başmüfettişi veya Müfettişi unvanıyla çalıştırmayı düşünüyorlar. Ancak bizlerin tecrübelerinden istifade edilebilecek bir sistemin yerleşeceğini de düşünüyorum. Vatandaşlarımıza hizmet her zaman önceliğimiz olduğu için, çalıştığımız her yerde kısa sürede herkesle kaynaşabildik. Sağ olsun vatandaşlarımız da bizleri kendilerinden birisi olarak gördüler. Kısa bir süre çalıştığımız Sakarya'da ki Valilik görevinde, bulunduğumuz yer şehir merkezine uzak olmasına rağmen, yine çok güzel dostluklar edindik. Sizleri tanımaktan ve birlikte çalışmaktan son derece memnun olduk. Özellikle Valiliğimizde cefakâr ve iyi bir ekiple çalışmanın mutluluğu ile hazzını yaşıyorum. Kaymakamlarımız ilçeleri için gece gündüz demeden çalışıyorlar, müdürlerimiz, Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve personelleri ile de uyum içerisinde görev yaptık. Siz iyiyseniz, herkes iyi oluyor. Hiçbirzaman bir ihtilafın, çekişmenin ve kavganın tarafı olmadık. Her sorunda da uzlaştırma yoluna gittik. Merkeze alınan ve daha sonra göreve dönen birçok arkadaşımız olmuştur. Bizler de her zaman bu Devlete ve Millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Hakkımızda hayırlısı ne ise, onun olmasını diliyoruz” dedi.

Programın sonunda protokol üyelerince Vali Balkanlıoğlu’na çeşitli hediye takdimi yapıldı. Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un gönderdiği telgrafın da okunduğu programın sonunda Vali Balkanlıoğlu, konuklarını kapıdan tek tek vedalaşarak uğurladı.