Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplantısı Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirildi. Kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2014 yılı ile 2015 yılının ilk 5 ayının değerlendirmesi yapıldı. Uyuşturucuyla mücadelede öne çıkan başlıkların konuşulduğu toplantı ile alakalı genel bir değerlendirmede bulunan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Uyuşturucu madde ile mücadele konusunda topyekun bir seferberlik anlayışı ile çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Vali Coş, “Bu konuda hemen hemen bütün kamu kuruluşlarımız kendi görev ve sorumluluk alanlarında ki hizmetleri, diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yürütüyor. Önemli, başarılı sonuçlar alıyoruz. Uyuşturucu maddelerle mücadelemiz arzı azaltma, talebi azaltma ve alınan her türlü tedbire rağmen uyuşturucu ya da bağımlılık yapan maddelere müptela olanların da rehabilitasyonu şeklinde 3 ana kategoride devam etmektedir. Bu çalışmaların beklenilen olumlu sonuçları vermesi için arkadaşlarımız, görevlilerimiz büyük bir gayretle çalışmaktadır” dedi.

Bir yıl önceki toplantıda özellikle talebi azaltma konusunda 100 bin vatandaşa, özellikle gençlere ulaşmayı hedeflediklerini belirten Coş, “Bu hedefimizi 105 bin civarında bir vatandaşımıza ulaşarak, uyuşturucunun zararları, bağımlılık yapan maddelerin zararları konusunda onları bilinçlendirerek, ulaşmış hatta aşmış bulunuyoruz. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi Allah korusun bu tehlike ve tehditten uzak tutmak için çalışmalarımızı bugünden sonra da artan bir ciddiyetle, artan bir gayretle sürdüreceğiz. Bu hizmetlerimize destek veren bütün kurum ve kuruluşlarımıza, bütün birimlerimizin hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.