Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sınır illerinden temin edilen kaçak sigaraların Sakarya ve batı illerine sevk edileceği bilgisini alan KOM ekipleri harekete geçerek, A.K (52) idaresindeki kamyonu durdurarak arama yaptı.

Aramada 26 bin 690 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, A.K hakkında ise 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılarak adliye sevk edildi.

KOM ekipleri ayrıca, yine sınır illerden temin edilen kaçak sigaraları Sakarya genelinde büfe ve işyerlerine satmak istedikleri belirlenen İ.Ö. (40), E.K. (41), ve A.K.(21) isimli şahıslara ait işyerlerinde arama yaptı. 696 paket gümrük kaçağı sigara ele geçiren ekipler, sigaralara el koydu. Şahıslar hakkında ise işlem yapıldı.

KOM ekipleri, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik olarak da operasyon gerçekleştirdi. 10 günlük çalışmalarda toplam 25 farklı sokak operasyonu yapılırken, 32 şahsa uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan, 4 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı. Ayrıca bu şahıslardan 165 gram uyuşturucu esrar maddesi, 118 gram uyuşturucu sentetik cannabinoid maddesi ve bir miktar eroin ile uyuşturucu uyarıcı hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslardan 2’si tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol cezası verildi.