Arifiye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Fırat Çakıroğlu Anma Programı” kalabalık bir katılımla yapıldı.

Programa Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu, MHP Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül, MHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Tankal, MHP Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Adalet Güneş, MHP Arifiye İlçe Başkanı Murat Yordan, MHP Erenler İlçe Başkanı Ünal Canay ve Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanlığı yönetimi ile Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl yönetimi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Arifiye İlçe Başkanı Duhan Öztürk, “Bugün canımız, kanımız, ağabeyimiz, kardeşimiz, gözlerimizin doluş sebebi, son ülkü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun uçmağa varışının, şehitler kervanına katılışının 3. sene-i devriyesinde O’nun nezdinde Ruhi Kılıçkıran’dan başlayan 5 bin 217 şehidimizi anmak, aziz hatıralarını yad etmek, üzerimizdeki vebali bir kez daha hatırlamak için bir araya geldik” dedi.

Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu da, “Ülkücü Hareket; vatanını, milletini sevmenin bedelini her zaman en ağır şekilde canıyla kanıyla ödemiştir. Var olduğu günden bu yana hep vatan hainlerinin saldırılarının hedefinde olmuştur. Yıpratılmak ve sindirilmek istenmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz de kendisinden öncekiler gibi, Türk-İslam davasının uğrunda şehadet şerbetini içmiştir. Fırat kardeşimiz milli şuur ile ülkesine, milletine, dinine, bayrağına olan sevdası nedeniyle bu değerlere düşman olanlar tarafından kahpece şehit edilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bu kutsal değerler uğrunda şehadet şerbetini içen ülkücü şehitler kervanının ne ilki ne de sonu olacaktır. Ülkücü Hareket, Ruhi Kılıçkıran’ların, Mustafa Pehlivanoğlu’ların, Ahmet Kerse’lerin, Halit Çotur’ların, Adem Tomay’ların ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun sahip olduğu milli şuur ile geleceğe, geçmişinden almış olduğu kutsal emaneti azim, kararlılık ve özveri ile taşımanın gayreti içerisindedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterileri, Ülkücü şehitlerin hikayelerinin canlandırıldığı piyesler ve şiirlerin yer aldığı program, Ülkücü Yemini ile son buldu.