Karikatürleriyle İslam Dinine ve Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) hakaret eden Fransız Dergisi Charlie Hebdo’nun bazı karikatürlerinin Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanacağı haberleri üzerine Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi Sosyal Medyada bir hashtag çalışması başlattı.

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi, halkı provoke etme amaçlı yayınlanmak ve dağıtılmak istendiği düşünülen karikatürlerle ilgili gece saatlerinde bir hashtag açarak Cumhuriyet Gazetesinin bu yayını yapmasına tepki gösterdi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE!

#ÜlkemdeCharlieHebdoDağıtılamaz etiketiyle açılan hashtag başta Sakarya olmak üzere bütün duyarlı Müslümanların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak sosyal medyada ülke gündemine girdi.

Sabah saatlerinde ülke gündeminde 1. sıraya yerleşen hashtag, bir çok farklı bölgeden gelen destekle birlikte dünya gündemine girmeyi başardı. Yaklaşık 100 bin tweet’e ulaşılan hashtag gün içerisinde dünya gündeminde 2. Sıraya kadar yükseldi.

mtttb_tepki2.jpg

Cumhuriyet geri adım attı!

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi’nin başlattığı hashtag’e Sakarya Alperen Ocakları, Genç TÜMSİAD Sakarya, Genç MÜSİAD Sakarya, Osmanlı Eğitim Ocakları Sakarya Şubesi gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra bütün duyarlı vatandaşlar destek verdi.

Sosyal Medyadan gelen tepkiler üzerine Cumhuriyet Gazetesi, Peygamber Efendimizle ilgili olan karikatürlerin dağıtılmayacağını ve yayınlanmayacağını duyurdu. Ancak aynı duyuruda adı geçen derginin diğer karikatürlerinin yayınlanacağı bilgisi verilince tepkiler devam etti.

mtttb_tepki3.jpg

STK’lar tek yürek oldu

Gün boyu devam eden tepkiler sosyal medyada sürerken, ülkenin her bölgesinde de protestolar yapıldı. Sakarya’da yapılan basın açıklamasını Milli Türk Talebe Birliği, Alperen Ocakları, Genç TÜMSİAD, Genç Müsiad ve Osmanlı Eğitim Ocakları ortaklaşa düzenlerken, Cumhuriyet Gazetesi’nin bu provokatörce davranışı sert bir dille kınandı.