Sakarya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma filosunun yeni kadın şoförü Derya Sevinen, göreve başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Belediye otobüslerimizde daha önce Bahar Çamaş, görev yapmaya başlamıştı. Çamaş’tan sonra Derya Sevinen de belediye otobüsü şoför ekibimize katıldı. Sevinen’e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

En büyük destekçim eşim

25 yıldır Sakarya’da yaşayan, evli ve 3 çocuk annesi olan Derya Sevinen, “Vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Tebrik edenler, yakıştıranlar, alkışlayanlar oluyor. Ailemde destek veriyor. Çocuklarıma annelerinin ne iş yaptığı sorulduğunda otobüs şoförü olduğumu söylemeleri elbette onlar için de biraz enteresan oluyor. Bu konuda ise eşim en büyük destekçim. Yakınlarıma işe başladığımı söylediğimde çok şaşırdılar. Yakında sen uçakta sürersin diyenler oldu ” dedi.

Şoförlüğü seviyorum

Sevinen, “Şoförlüğü seviyorum. Daha önce servis aracı şoförüydüm. Uzun bir süre işçi ve öğrenci taşımacılığı yaptım. D ehliyeti almak için çok istekliydim. Çok şükür o da oldu. Daha önce Bahar Hanım’ın haberini de görmüştüm. O yapabiliyorsa bende yapabilirim dedim. Aslında bütün kadınlar bu işi becerebilir. Bütün kadınları davet ediyorum” dedi.