Yrd. Doç. Dr. Uğur Soy, AK Parti’nin Pazar günü yapılacak temayül yoklamasına katılacağını açıkladı.

27 Ekim tarihinin hem Erenler, hem de Sakarya için tarihi bir gün olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Uğur Soy, “Belediye başkan adayı belirlenmesi için temayül yoklaması yapılacak. Erenler ilçemizi 2023'e taşıyacak belediye başkanı seçimi için parti mensuplarına isim sorulacak. Temayül yoklamasında ilçenizde ve ilinizde kimi belediye başkanı olarak görmek isterseniz şeklinde soru sorulacak, isim yazılması istenecek. AK Parti Genel Başkan Yrd. sayın Mustafa Şentop'un açıklamasına göre temayüle katılabilmek için aday adayı olma zorunluluğu yok, partililere gönüllerinden geçen isim sorulacak. Erenler Belediye Başkan Adaylığı için yarınki temayüle katılacağımı, temayülde oy kullanacakların teveccühüne talip olduğumu arz ederim” dedi.

Erenler İlçesi’ni 2023'e taşıyacak 41 proje hazırladığını söyleyen Soy, “Projelerin nasıl gerçekleştirileceğine dair tüm stratejileri belirledik. Erenler ilçemizi sadece Sakarya'da değil Türkiye'de örnek bir ilçe yapabileceğimiz konusunda tüm hazırlıklarımızı ve projelerimizi tamamladık. Erenler ilçemizle ilgili hazırladığımız projeler sadece ilçe halkına değil tüm Sakaryalıları kapsayacak şekilde tasarladık. 2 yıldır süren çalışmalarımızda Erenler'e neler yapılabilir, Cumhuriyetimizin 100. yılına ilçemizi nasıl taşıyabilirizi düşündük. Klişe açıklamalardan, polemiklerden uzak durduk. Erenler'de yeni bir sinerji oluşturmak istiyoruz, bunu halkımız da istiyor. Erenler, bu şehrin giriş kapısı, vitrinidir. Bu vitrini beraber süslemek, lider ülke Türkiye'ye yakışır bir ilçe haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Erenler Belediye Başkanlığının birilerine makam verme, sıfat verme, reklam yapma, şov yapma makamı olmadığını kaydeden Soy, “Erenler ilçemizin daha elit hizmetlere, kalıcı eserlere ve ses getiren projelere ihtiyacı var, halkımız bunu hak ediyor. Türkiye koşuyorsa, Erenler de koşmalı, bu hizmet rüzgarından maksimum seviyede faydalanmalıyız” dedi.