Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

SİYASETTE KADININ YERİ

Sakarya’da kadının siyasetteki önemine dikkat çeken CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, “Kadınlar toplumumuzun öncüleridir. Önümüzdeki yerel seçimlerde kadınlarımızın siyasette daha aktif olabilmesi için önseçim kararı alarak her konuda destek olacağımızı belirttik. Ahbap çavuş ilişkisinden daha çok mücadele eden, bu memleketimiz için çaba sarf edenleri üyelerimiz aday olarak gösterilecek. Bu kararla birlikte bizler de daha rahat hareket ediyor ve siyasette bulunmak isteyen kadınlarımıza fırsat sunuyoruz” dedi.

Geçmiş yerel seçimlerde Arifiye Belediyesi’ne CHP’den Başkan adayı olduğunu söyleyen TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, “Siyasette kadının var olması demokratikleşme sürecimizde en önemli etkendir. CHP’de bulunan kadınlara çok iş düşmektedir. Daha aktif olmalı ve kadınlarımızı siyasete kazandırmalılar” diye konuştu.

CHP’DEN KADIN SIĞINMA EVİ

Kadına karşı şiddetin Sakarya’da giderek arttığını belirten Ecevit Keleş, “İlimizde maalesef kadına karşı şiddet oranı gün geçtikçe artmaktadır. Bu konuyla ilgili hazırladığımız projeler arasında bulunan ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmakta zorunlu olduğu fakat yapmadığı ‘Kadın Sığınma Evi ‘ projemiz Sakarya’ya kazandırılacaktır” dedi.

Kadın Sığınma Evi projesinin büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Tevhide Yağan, “Uzun yıllardır yaptığımız mücadelede Kadın Sığınma Evi projesiyle ilgili olarak çalışmalarımız sürekli bulundu fakat maalesef uygulama konusunda söylenenler yerine getirilmedi. Dilerim ki bu proje hayata geçirilir. Sakarya’nın gerçekten böyle bir yere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnuniyetini belirten İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya’daki sivil toplum kuruluşlarının sesini duyurabilmesi için STK toplantıları gerçekleştirdiklerini ve Türk Kadınlar Birliği’ne her konuda destek olacaklarını söyledi.