Yapımına yaklaşık 5 sene önce başlanan Kaynarca – Karasu Devlet yolunun Kaynarca Büyükyanık Mahallesi mevkiinde bulunan tünel inşaatında çökme yaşandı. Çökme sebebiyle Köseoğlu ailesinin yaşadığı arazilerde derin obruklar oluşurken, evlerinde ise hasar meydana geldi.

"Can güvenliğimiz yok”

Yaklaşık 4 yıldır mağdur olduklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren arazi sahibi Zekeriya Köseoğlu, “Kaynarca-Karasu yolundaki tünel inşaatının çökmesi nedeniyle evimizin bahçesinde bu obruklar meydana geldi. 4 yıldır mağduruz. Can güvenliğimiz yok. İki kez mahkemeyi kazanmamıza rağmen Karayolları bize paramızı ödemedi. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

5 yıl önce tünel gececiğini söyleyerek kendilerinden izin istediklerini dile getiren Köseoğlu, “Herhangi bir mağduriyet yaşamayacağımızı söylediler. Biz de kabul ettik. Şimdi göründüğü üzere obruklar oluştu. Kirayı ödeyeceklerini söyleyerek bizi evden de çıkardılar. Ancak kiramız da ödenmiyor. Devlet yetkililerinden bize yardım etmelerini istiyoruz. Can güvenliğimiz tehlikede” diye konuştu.

“Her gün sanki deprem oluyormuş gibi”

Arazi sahiplerinden Halit Köseoğlu da, “Kaynarca-Karasu yolunda yapımı devam eden tünelin üzerindeyiz. Otoyol başlamadan önce gelip incelemelerde bulunan yetkililer konuyla alakalı bir sıkıntı yaşamayacağımızı söylediler. Daha sonrasında sıkıntılarımız başladı. Çalışmalar yer altında olduğu halde evde uyuyamıyoruz, çoluk çocuk rahatsız. Her gün sanki deprem oluyormuş gibi hissediyoruz. Karayollarına dilekçe verdik, daha sonrasında bizi mahkemeye verdiler. İki sefer mahkemeyi kazandığımız halde yine paramızı ödemediler. Bu yüzden yetkililerden gerekli yardımları talep ediyoruz” dedi.

Tünel inşaatının çökmesi sonrası oluşan her sesten korktuğunu dile getiren ev hanımı Havva Köseoğlu ise, “Bizim 4-5 seneden beri can güvenliğimiz yok. Sorunumuzu her yere bildirdik ancak kapımızı çalan olmadı. Büyüklerimize, yetkililere sesleniyoruz Allah rızası için bizim can güvenliğimizi korusunlar. Benim yatak odam baş aşağı döndü. Ben gece bir sefer tıkırtı duyduğum zaman sabaha kadar uyuyamıyorum” şeklinde konuştu.

Davayı kazanan aile ödeme alamadı

Öte yandan, Kaynarca Büyükyanık Mahallesi 146 Ada 11 Parsel sayılı taşınmazın 4650 Sayılı Kanunla değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 10. Maddesi uyarınca kamulaştırma bedelinin tespiti ve dava konusu taşınmazın idare adına tescili ve yola terki kararı verilmesi adı altında açılan kamulaştırma davasını kazanan Köseoğlu ailesi, herhangi bir ödeme alamadıklarını da iddia etti.