Başkan Ölmez, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bir toplumu zilletten refaha, cahillikten aydınlığa, fakirlikten bolluğa çıkaracak en önemli unsurların başında eğitimciler gelmektedir. Öğretmen, insanı topluma ve geleceğe hazırlayan en önemli eğiticidir. O eğitimcilerdir ki, insanların hem maddi hem de manevi yönlerinin gelişmesi için var güçleri ile çalışırlar. Onlar, iç dünyamızın mimarı, eğitim davasının en önemli unsuru, eserlerine paha biçilemeyen sanatkârlardır. Yöneticiler, sanatçılar, fikir ve düşünce dâhileri, ilim adamları ilk defa onun elinde yoğrulur. Toplumun, insanın ve eğitimin hamurunda onun eli vardır. O, her türlü erdemin taşıyıcısıdır.

Değerli öğretmenlerimize her açıdan büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetiştirecek olan onlardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin bugüne gelmesinde çok önemli hizmetleri olan, geleceği inşa etme yönünde önemli rol üstlenen öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.”