TÜGİK “Anayasa Değişikliği Tanıtım Grubu”nun toplantısına İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Güngörmez, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan ve Eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, konfederasyon işbirliğinde organize edilen programda Anayasa Değişikliği Tanıtım Grubu’nu ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Korkmaz, “Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcilerinin ve diğer katılımcıların bilgilendirilmesi, değişikliğin siyasi hayatımızda, dış politikamızda ve ülke ekonomimizde ki katkılarını değerlendirmek, değişiklik ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak üzere düzenlediğimiz toplantımıza katılmanızdan ötürü teşekkür ederim” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de büyük ilgi gösterdiği toplantıda, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, referandumun ülke için çok önemli olduğuna değindi.
Oğan, “Bu değişiklik ülke olarak önümüzdeki yüzyıla yön verecek bir değişikliktir. Dünya üzerinde tarihi bir süreç yaşanıyor. Geçmişi 200 yıla dayanan ülkemizin, 19’uncu yüzyıldan bu yana devam eden altyapısı beklentilerimizi karşılamıyor.  Ülke olarak buna karşı tedbir almalıyız” dedi.

İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ise dünya sisteminde güçlü olmanın gerektiğini ifade etti. Hacısalihoğlu, “Bugün dünya düzenine yeni güçler girmektedir. Bu güçlerden biri de Türkiye Cumhuriyetidir. Mevcut sistem artık durağan bir hale girmiştir. Ayrışmalar kopuşmalar yaşanmaktadır. Bunun önüne geçmek için dinamik yeni güçlerin önüne kesmek zorundalar. Bizim de önümüzü kesmek istiyorlar. Ülkemizde hükümet kurma süreçleri her zaman krizlere neden olmuştur. Şu an ülkemizin başarılı 15 yılını artık kurumsal hale getirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.