Trabzonlular Derneği geçtiğimiz gün dernek binasında Sakarya Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerine yemek düzenledi.

Geceye dernek yönetim kurulu, dernek üyeleri, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyüz, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Mehmet Birlik, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Cincorop, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni ve Dernek üyesi Yasemin Güven,  Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Öz ve birçok Trabzonlu vatandaş katıldı.

İlk olarak derneğin alt katında bulunan Öz Karadeniz Pide’de yemek yenildi. Yemeğin ardından dernek yetkilileri ve katılan konuklar dernek lokalinde horon teptiler.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA

Gecede konuşma yapan Sakarya Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu, “Toplumsal dayanışma, toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerin birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Hiç kuşkusuz bu tür etkinlikler; bizi biz yapan değerlerin, sosyal ve beşeri ilişkilerimizin, sevgi ve saygının, hoşgörünün birlik ve beraberliğimizin zirve yaptığı, birbirimizi daha yakından tanıdığı fırsatlardır. Hemşerilerimiz arasındaki dayanışmayı pekiştirmek ve buradaki toplumsal yaşama uyum sağlamalarına katkı sağlamak için bu tür etkinlikler bizim için önemli, insanlarımızın dertlerini bir nebze de olsa unutup bir arada eğlenmeyi hak ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Demircioğlu, organizasyona sağladığı katkılardan dolayı hemşerilerine teşekkür etti.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ HEP AYAKTA TUTALIM”

Demircioğlu, “Gençlerimizin gönüllerince oynadığı horon, arka taraftan gelen kemençe sesi bizleri alıp memleketimize yaylalarımıza götürdü. Dernek gecelerimizin başladığı günden beri, ev sahibi olarak bütün etkinliklere katıldım ve her yörenin kendi kültürlerini nasıl yaşattıklarını gördüm. Nerede olursak olalım, hangi şehirde yaşarsak yaşayalım kendi kültürlerimizi hep ayakta tutalım” diye konuştu.