Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (SASKİ) çalışan 506 İşçi için Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı. Başkanlık Makamında gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, Öz-Orman İş Sendikası Bölge Başkanı Adem Öz, Sakarya Hak-İş ve Hizmet-İş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Çelik-İş Sakarya Şube Başkanı Rifat Kurt, Özgıda-İş Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve Büyükşehir ile SASKİ Bürokratları katıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan program sonunda Başkan Toçoğlu’na hediye takdim etti.


 
“Hayırlı olsun”
Sendikalarla Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ’de görev yapan işçiler için Toplu İş Sözleşmesi imzalamak üzere bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Müesseseler ayakta durursa çalışanlar ayakta durur prensibini benimsiyor ve ona göre işlerimizi yürütüyoruz. Hem YERELSEN Genel Başkanı hem de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. 2017-2019 yılları olmak üzere 2 yıllık süre için imzaladığımız Toplu İş Sözleşmemiz 506 işçimizi kapsıyor. Sözleşmemize göre 6 aylık dönemler halinde zam uygulanacak. Yapılan Toplu İş Sözleşmesinin mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


 
“Allah mahcup etmesin”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkürlerini ileten Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, “Göreve geldikleri günden beri Toplu İş Sözleşmelerimiz sorunsuz ve karşılıklı anlayış içerisinde yapılıyor. 16 Nisan öncesi sözleşmenin yapılmış olması çalışanlarımızın geleceklerinden daha emin olarak 16 Nisan’da sandığa giderek gereni yapmalarına yardımcı olacaktır. Sayın Başkanımız bir ilke imza atarak taşeron şirketlerde çalışanlarımız içinde Toplu İş Sözleşmesi imzalamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun katkılarıyla ilçe belediyelerinde de bunu yapmak istiyoruz. Sözleşmemiz hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin, nice güzel sözleşmeler nasip etsin” ifadelerini kullandı.