Akyazı’da yapılacak TOKİ konutları zemin etüdü şantiye çalışmaları hızla başladı. İhaleyi alan UMA inşaat mühendisi ve proje müdürü Erdoğan Selçuk, Akyazı’ya gelerek TOKİ’ ye devredilen arsada incelemelerde bulundu.

Akyazı Belediyesi tarafından TOKİ evlerinin yapımı için toplu konut idaresine devredilen arazide ÇED raporlarının hazırlanması için TOKİ İl Çevre Müdürlüğü tarafından gönderilen İmar planlama Dairesi Uzmanı Hüseyin Uğur ve Çevre Şehircilik Müdürü Hasan Şahin, Akyazı Belediyesi Teknik hizmetler binasında bir araya gelerek Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve Başkan Yardımcıları Ünal Gündüz ve Ayhan Balcı ile görüşüp arazi hakkında bilgiler almışlardı. TOKİ tarafından gönderilen uzman ekip görüşme sonrasında Başkan Yazıcı ile birlikte TOKİ evlerinin yapılacağı araziyi gezerek gerekli raporlarını tamamladı.

İhaleyi alan UMA inşaat mühendisi ve proje müdürü Erdoğan Selçuk Akyazı’ya gelerek TOKİ’ ye devredilen arsada incelemelerde bulunarak, ön çalışmaların bitmek üzere olduğunu ve en kısa zamanda şantiyenin kurularak sahada inşaat çalışmalarının başlanacağını ifade etti.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, “TOKİ evleri için Uma inşaat ihaleyi almış olup gerekli sözleşme tamamlanmıştır. En kısa sürede inşaat ve hafriyat çalışmalarına başlanacaktır. Bugün itibari ile ihaleyi alan firma yetkilileri gerekli hazırlıklarını ve kontrollerini yapmışlardır en kısa zamanda TOKİ evleri için firma ilçemizde önce şantiyelerini kuracak ardından da inşaat çalışmalarına başlayacaktır” şeklinde konuştu.