Karadeniz'e atık su karışmıyor

Altyapı anlamında Kocaali'ye önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, "Birçok bölgede içme suyu şebekelerini yeniledik. Karasu ve Kocaali'ye birinci sınıf içme suyu ulaştıracak Şerbetpınarı İçme suyu Arıtma Tesisini tamamlayarak devreye aldık. 3,5 milyonluk yatırımla 5 kilometre uzunluğunda yağmursuyu altyapısı inşa ederek ilçenin bu anlamdaki altyapısını kuvvetlendirdik. İlçenin atık sularını en iyi şekilde toplayarak dünya standartlarında arıtmak için 50 milyonluk yatırımla 121 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı ve Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'ni ilçemize kazandırdık. Artık Kocaali'den Karadeniz'e atık su karışmıyor" diye konuştu.

Birinci sınıf içme suyu

Başkan Toçoğlu, “Kocaali'de olduğu gibi Karasu'da da atık suları dünya standartlarında arıtıyoruz. Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile atık sular Sakarya Nehri'ne ve Karadeniz'e karışmıyor. Denizimiz artık tertemiz. Bu sayede şu anda Karasu'da 2 adet Mavi Bayrak sahibi plaj bulunuyor. Yine Karasu ve Kocaali ilçelerimiz için 45 milyonluk içme suyu yatırımında çalışmalarımız devam ediyor. Kurudere ve Yeşilköy Mahallelerini Şerbetpınarı İçme suyu Arıtma Tesisi'nde arıtılan birinci sınıf içme suyuyla buluşturacak projemizi tamamlayarak bu mahallelerimize yeni hatlar üzerinden su verdik” dedi.

“Hazırlıklarımız sürüyor”

Başkan Toçoğlu, “Kaynarca'nın içme suyu geleceğini garanti altına almak için 60 kilometre uzaklıkta bulunan Sapanca Gölü'nden ilçemize 10 milyonluk yatırımla Hızırilyas Su Yönetim Merkezi'nde arıtılan suyu ulaştırdık. Birçok mahallenin şebekesini baştan aşağıya yeniledik. İlçemizde kanalizasyon altyapısı ve atık su arıtma tesisi inşa etmek için ise hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah ilçelerimizin geleceğine yatırımlarımız devam edecek” dedi.