Toplantıya, Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Fatih Doğan, Zekeriya Yazıcı, Fikret Akdeniz, Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali, Toç- Bir-B_Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Akbulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir, İl Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Özerdem, İsmail Kaya, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Ali Osman Koç, Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Fatih Aydoğan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alper Alp, Gıda ve Yem Şube Müdürü Nurcan Bilginç ve sendika üyeleri katıldı.

İlk konuşmayı Toç- Bir- Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Akbulut yaptı. Akbulut, “Toç- Bir-Sen olarak yetkili olduğumuz günden itibaren üyelerimizin ve çalışanlarımızın özlük haklarını büyütme ve sosyal haklarını geliştirme noktasında üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Geçmiş yıllara bakıldığında aradaki kazanımların yüzde 100 fark ettiğini biliyoruz" dedi.

TOÇ BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Fatih Doğan ise, “4. Dönem Toplu Sözleşme sürecini çok iyi yöneterek, çok değerli kazanımlarla sonuçlandırdık. Toç- Bir-Sen olarak tarım orman çalışanlarımızın her platformda olduğu gibi toplu sözleşme masasında da haklarını sonuna kadar savunan haykıran gür sesi, dikleşmeden dik duran onurlu duruşu olmayı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

4. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgiler veren Fatih Doğan, "2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5, 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5'lik zammın yanı sıra enflasyon farkı aldık. 2018-2019 yılları kümülatif zam oranı yüzde 17,54 oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline döner sermayeden mahsuplaşma dışı yıllık 650 liraya kadar ödeme yapılmasını sağladık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Kontrol görevi yapan mühendis, veteriner hekim, kimyager ve biyolog unvanlı personele görev yaptıkları her gün için ortalama 22 lira ödeme yapılmasını sağladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde görev yapan personele brüt 300 lira, yılda bin 800 liraya kadar fazla çalışma ücreti ödenmesini sağladık. Orman Muhafaza memurlarının özel hizmet tazminatı oranlarını aylık 55 TL’de yıllık 660 TL’ ye aktardık” dedi.