Ziyaret esnasında, TIRSAN A.Ş’nin üretimi, ihracatı ve istihdam faaliyetleri hakkında bilgi veren Çetin Nuhoğlu, Sakarya’nın ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine, mesleki ve teknik eğitimin artırılmasına katkı vermek istediklerini ifade etti. Ayrıca, İş-Kur’un istihdamın desteklenmesi kapsamında iş arayanlara ve işverenlere sunmuş olduğu kurs ve programlar desteklerinden duyduğu memnuniyeti belirten Nuhoğlu, bu anlamda İş-Kur’un artık bir inovasyon markası olduğunu vurguladı.
 
Ziyarette, Sakarya işgücü piyasasının mevcut durumu ile İş-Kur’un kurs ve programları hakkında değerlendirmede bulunuldu. Bunun yanında, Sakarya’nın üretimine, ihracatına ve istihdamına yapmış olduğu katkılarından dolayı TIRSAN A.Ş adına yönetim kurulu başkanı Çetin Nuhoğlu’na Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
 
İş-Kur İl Müdürü Kaya, “Kamu işverenlerimize vermiş olduğumuz Toplum Yarına Program desteklerinin yanında özel sektör işverenlerimize sunmuş olduğumuz İşbaşı Eğitim Programlarımızla istihdama güçlü destek vermeye devam ediyoruz. İş-Kur’da her iş arayanın ve işverenin kendine uygun bir programın olması için İş-Kur Genel Müdürlüğü ve Çalışma Bakanlığı alternatif istihdam programları geliştirmeye çalııyor.  TIRSAN Treyler San. Tic. A.Ş.’ye ve bu vesile ile ilimizin istihdamına katkı veren bütün işverenlerimize teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Diğer taraftan, Sakarya’da metal ve otomotiv sektörünün hızlı gelişim gösterdiğine dikkat çekilerek, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu özellikle “gazaltı ve alüminyum kaynakçılığı” mesleklerinde eleman yetiştirilmesi için TIRSAN A.Ş fabrikasında kaynak eğitim atölyesi kurularak piyasanın ve nitelikli işgücünün desteklenmesi hususu kararlaştırıldı.