Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 Yılı Ramazan-ı Şerif irşat hizmetleri kapsamında, Ramazan Ayında yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla Başkanlık üst düzey personelinden oluşturulan İrşat Ekipleri, yurt genelinde çeşitli illerde  görevlendirildiler. Bu kapsamda ilimize gelen DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı ve Uzman Yusuf Tunç birer vaaz verdi.
DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı Orhan Camii’nde “İnsanlık İçin Atsın Kalbimiz - Gönüller Yapmak”, Uzman Yusuf Tunç da Erenler Merkez Camiinde ‘Ramazan-ı Şerif ve Gönüller Yapmanın Önemi” konulu birer vaaz verdiler.
Daha sonra il genelinde görev yapan din görevlilerine yönelik DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Ramazan-ı Şerifte Gönüller Buluşuyor’ din görevlileri buluşma programı gerçekleştirildi.
DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı ve Uzman Yusuf Tunç Teravih önceleri ise; Serdivan Muradiye Camii, Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii, Karapürçek Zincirli Ali Paşa Camii, Arifiye Merkez Camii ve Hendek Merkez Yeni Camii’nde vaaz irşat hizmetinde bulunarak, Sakaryalılara hitaben ‘Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman’ konulu birer konuşma gerçekleştirdiler.
Ayrıca DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı ve Uzman Yusuf Tunç, Sakarya Müftülüğüne de bir ziyarette bulunarak Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve müftülük personeli ile görüştü. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve müftülük personeliyle bir süre sohbet edip tüm personelin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik etti.